Comunicació

Notes de prensa

El port de Castelló invertix en medi ambient

2 November 2016

31-11-2016

L’Autoritat Portuària ha destinat aquest any 600.00 euros per a accions específiques mediambientals

L’Autoritat Portuària de Castelló ha invertit  600.000 euros aproximadament  des de principi d’any en accions concretes per a la  millora i cura del medi ambient. Projectes relacionats amb l’eficiència energètica, la lluita contra la contaminació marina i la reducció de l’emissió de partícules.

En concret, una de les últimes actuacions mediambientals que PortCastelló ha desenvolupat aquest any és un projecte d’eficiència energètica en l’enllumenat públic del port. El projecte, que ha tingut un cost proper als 109.000 euros, ha permès un estalvi mig d’energia d’un 45 per cent. Per aquest motiu es va elaborar un mapa de flux lluminós amb la finalitat d’obtenir un diagnòstic inicial, després del qual es va abordar una primera fase a la dàrsena nord.

Aquest projecte d’eficiència energètica té com a objectius la disminució de costos del consum energètic, millorar les zones amb qualificació energètica deficitària, establir luminàncies mitjanes i la telegestió punt a punt. Donat l’èxit del projecte desenvolupat a la dàrsena nord s’estendrà a la resta del port el proper any.

D’altra banda, PortCastelló adquirirà en breu una barrera oceànica d’uns 350 metres de longitud per al tancament de la bocana del port per import de 180.000 euros. Es sumarà a les ja existents i el seu objectiu és lluitar contra la contaminació marina accidental i la protecció d’aigües interiors del port.

Per últim, s’han destinat 290.000 euros per a la instal·lació pionera de pantalles talla-vent amb aspersors al moll transversal exterior per a impedir l’arrossegament de partícules per acció del vent – durant l’operativa de càrrega i descàrrega –  en direcció al nucli del població del Grau.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha assenyalat que entre les seues accions prioritàries es troben les “d’avançar en política mediambiental per ser un referent a Espanya com a port verd”. Aquesta aposta per la “sostenibilitat del port és un element imprescindible per a garantir el nexe d’unió entre el port i la ciutat per a assegurar el seu creixement futur”.

Cal destacar que l’Autoritat Portuària de Castelló acaba de renovar la certificació PERS (Port Environmental Review System), la màxima acreditació europea de gestió ambiental i sota la supervisió de l’organització auditora LLoyd’s Register.

Vull rebre les notes de premsa