Comunicació

Notes de prensa

APC demana a ADIF el mateix tracte que a altres ports

17 June 2016

2016-06-20

Francisco Toledo recorda que el projecte d’accés ferroviari al port de Castelló està paralitzat malgrat  comptar amb consignació pressupostària

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, confia en que el Ministeri de Foment tinga amb el port de Castelló el mateix tracte que atorga a altres recintes, en referència, al conveni signat pel port de Barcelona per import de 77 milions per construir els nous accessos ferroviaris. “No obstant, el port de Castelló està pendent de l’adjudicació del projecte d’execució de l’accés sud, encara comptant amb 1,6 milions d’euros de consignació als Pressupostos Generals de l’Estat.

Francisco Toledo s’alegra de que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries ─ADIF─  invertisca eixos 77 milions a l’accés al port de Barcelona “perquè sense cap dubte és necessari”, i espera que l’entitat tinga el mateix tracte per finançar l’accés ferroviari al port de Castelló. “És sorprenent que un govern en funcions trobe 77 milions per impulsar un projecte i que, no obstant, no siga capaç d’executar els 1,6 milions que estan previstos als PGE per al projecte d’execució de l’accés ferroviari a la dàrsena sud de PortCastelló”, ha manifestat Toledo. “El retard en esta execució pot interpretar-se com una marginació al port de Castelló”.

El màxim responsable de l’Autoritat Portuària de Castelló recorda que els accessos ferroviaris al recinte castellonenc són “vitals per al seu creixement, per a la generació de riquesa i economia de la província i fonamentals per a la futura connexió amb el corredor mediterrani”.

Cal recordar que bona part de les obres contemplades al pla inversor de PortCastelló dissenyat per Francisco Toledo fins 2020 i estimat en 70 milions d’euros “estan orientades a la consecució dels accessos i la seua connexió amb el corredor mediterrani”. El president de l’APC ressalta que el port de Castelló és el principal centre logístic de la província, “ pel qual entra i ix gran part de les mercaderies de la nostra província i la falta d’accessos llasta la nostra competitivitat i la de les empreses de la província”.

Francisco Toledo ha assenyalat també que per al port de Castelló és també fonamental el projecte de modernització de la línia ferroviària entre Sagunt i Saragossa. “Demanem que ADIF es prenga seriosament esta línia per fer eficient el nostre port”, ha dit Toledo.

“Si es duen a terme les millores abaratiríem costos i les nostres mercaderies s’estalviarien més de cent quilometres que es veuen obligades a fer via Tarragona per connectar amb el nord d’Espanya”, ha conclòs Toledo.

 

Vull rebre les notes de premsa