Comunicació

Notes de prensa

Amat Bellés, autor del cartell dels I Premis Faro PortCastelló

22 March 2016

 

23-03-2016

L’artista ha fet entrega de l’obra al president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo

Una obra d’Amat Bellés es convertix en el cartell anunciador dels I Premis Faro PortCastelló. L’artista ha fet entrega de la seua creació este matí al president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo.

El cartell, realitzat en aquarel·la i grafit, representa una nimfa que sustenta entre les seues mans l’antic far del port de Castelló i que actualment s’ubica al Moll de Costa. “La nimfa representa la mar, conté al·legories al medi marí com les petxines i les estrelles”, ha dit Bellés. “La sirena sosté un far que simbolitza la primera imatge que veuen els navegants, és emblema del port i dels premis”, ha dit Bellés.

Per la seua part, Francisco Toledo ha agraït al reconegut pintor que acceptara la proposta de l’Autoritat Portuària i “haja reflectit al seu cartell la filosofia dels premis”.

L’entrega de guardons tindrà lloc el pròxim divendres 8 d’abril i amb ells es commemoren els 114 anys de creació del port de Castelló. Un jurat conformat per 54 persones han deliberat sobre les set categories contemplades a les bases, i les seues candidatures han estat ratificades pel consell d’administració de PortCastelló.

L’Autoritat Portuària de Castelló posa en marxa estes distincions amb l’objectiu de reconèixer el treball realitzat per persones i empreses relacionades amb el recinte portuari i reforçar el sentit de pertinença a la comunitat portuària. “El port el fem tots i entre tots”, ha dit Toledo. “Per açò cal reconèixer públicament l’esforç i treball de moltes iniciatives que es duen a terme al port i al seu entorn, gràcies a les quals creixem i ens permeten implantar-nos a la societat castellonenca”.

Cal destacar que Amat Bellés porta realitzades des de 1971 més de cinquanta exposicions individuals i un nombre major de col·lectives. La seua obra es troba representada al Museu del Cercle Artístic de Manresa (Barcelona); Museu Popular d’Art Contemporani de Vilafamés (Castelló); Col·lecció Bancaixa de València; Museu de Belles Arts de Castelló; Col·lecció de la Fundació Caixa de Castelló Bancaixa i Museu Salvador Allende (Santiago de Xile).

Pel que fa a la disciplina de Disseny Gràfic ha elaborat diversos centenars de cartells, més de 50 logotips i diverses portades de llibres, carpetes de discos LP i cobertes per a CD. Professor de Disseny Gràfic de l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Castelló (1990) i dissenyador gràfic de la Universitat Jaume I de Castelló.

 

Vull rebre les notes de premsa