Comunicació

Notes de prensa

El tràfic de mercaderies del Port de Castelló ha crescut un 24,10% a l’agost

21 September 2015

18/09/2015

El tràfic de mercaderies del Port de Castelló ha crescut un 24,10 per cent en el mes d’agost, segons dades del Departament d’Estadística de l’Autoritat Portuària de Castelló.

El mes d’agost s’ha tancat com el millor mes pel que fa a tràfic de mercaderies en aigües abrigades des que el port va posar al servei dels seus clients els nous espais i atracs de la Dàrsena Sud per a tràfics específics.

El tràfic acumulat en el que va d’any ha crescut un 2,62 per cent tot i que 2014 es va tancar com a millor exercici de la història del port amb un increment global per sobre del 12 per cent.

A l’agost s’han mogut més de 1,5 milions de tones i el volum acumulat fins a la data ascendeix a més de 10,5 milions de tones.

Tots els tipus de mercaderies han reflectit increments. La mercaderia general ha crescut un 1,64 per cent, els granels líquids un 1,63 per cent i els granels sòlids 5,27 per cent després d’haver tingut ja un augment del 35,10 per cent en l’exercici anterior. També s’ha incrementat el nombre de vaixells escalats arribant a la xifra de 144, així com un 6% el nombre de GTs.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha valorat molt positivament aquestes dades. Toledo ha assenyalat que “l’augment de tràfics a l’agost és molt significatiu i important, ja que el mateix mes de l’any anterior ja va reflectir unes dades molt bones”.

Així mateix, el màxim responsable del Port de Castelló ha subratllat que “el volum acumulat de mercaderies i unes xifres que superen les previsions del port poden suposar un bon tancament de l’exercici”.

Vull rebre les notes de premsa