Comunicació

Notes de prensa

El president de la Generalitat inaugura els esmorzars-col·loqui de PortCastelló

29 July 2013

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha indicat que és “fonamental” millorar les infraestructures i generar “major sinergia” amb els sectors empresarials estratègics, amb l’objectiu de guanyar competitivitat i major potencial per a la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell ha realitzat estes declaracions durant la jornada ‘Port i taulell: un futur necessari’, dins del cicle ‘Futur i reptes del Port de Castelló’, on ha explicat que cal consolidar la posició geoestratègica de la Comunitat com Porta Sud d’Europa “a través de l’execució d’infraestructures estratègiques com el Corredor Mediterrani, que garantirà un futur d’èxit per a la Comunitat i serà una locomotora per tots els nostres sectors productius dins i fora de la Comunitat Valenciana”.

Pel que fa a l’accés ferroviari al Port de Castelló, ha recordat que el Ministeri de Foment “està estudiant les al·legacions rebudes a l’estudi informatiu i està valorant en detall les alternatives, sent l’accés sud pel centre l’opció que presenta una execució més immediata”.

En aquest sentit, ha posat de manifest que el Tercer Carril permetrà que al 2015 el Port de Castelló estigue connectat en ample ferroviari europeu, i ha recordat que 2016 ho estaràn tots els ports de la Comunitat -València i Castelló en 2015, Alacant en 2016-.

Així mateix, Fabra ha destacat que amb l’execució del Corredor Mediterrani els sectors productius de la Comunitat, com el taulellet, “tindran més possibilitats en comptar amb un transport més econòmic i garantir que el Port de Castelló siga una de les infraestructures d’interès general d’Espanya “.

Vull rebre les notes de premsa