Autoritat Portuària

Saluda del president

Saluda del president

Saluda del presidente - PortCastelló

Un port competitiu i ple d’oportunitats

Benvinguts al portal web del Port de Castelló que conté una àmplia informació del nostre port i la seua magnífica comunitat portuària. La gestió del Port de Castelló està guiada pel seu pla estratègic, compta amb el màxim reconeixement europeu en excel·lència en la gestió, el segell EFQM 500+ i destaca pels seus compromisos social i de protecció mediambiental.

Situat en un enclavament estratègic del Mediterrani Occidental, a Castelló de la Plana, és un port diversificat que avui dia, en 2015, està en el Top-10 dels ports espanyols tant en tones globals mogudes com en volum de granels sòlids, líquids, TEU i mercaderia general, a més d’ostentar el cinquè lloc com a port espanyol en import / export.

És un port amb un destacat hinterland que a més s’adapta permanentment a les necessitats dels principals sectors productius de la província de Castelló: ceràmic (que concentra més del 95% de la producció espanyola), químic i petroquímic (l’únic polígon d’aquest tipus a la Comunitat Valenciana), energètic i agroalimentari, especialment cítrics.

El Port de Castelló, amb més de 100 anys d’història, és un port modern i competitiu que actualment té una superfície d’aproximadament 8 km2 i compta amb prop de 5 quilòmetres de molls, calats de fins a 16 metres, i ofereix sòl per ubicar centres de producció i logístics que aprofiten els avantatges competitius de la ubicació portuària.

El port compta amb dues dàrsenes internes, una esportiva i una altra pesquera, i les dàrsenes comercials nord i sud. A la dàrsena nord destaca el Moll de la Ceràmica per a granels sòlids, l’atracament per al tràfic de creuers, i el Moll del Centenari (amb dues terminals de contenidors operades per Noatum Terminal de Castellón, S.A. i per Terminal Polivalente de Castelló. La dàrsena sud , amb 2 milions de metres quadrats d’extensió, compta amb la terminal de granels PortSur (on a més opera una planta de clínquer) i amb els atracs del dic de ponent, destinat a granels líquids, on operen l’única refineria de cru de la Comunitat Valenciana, la primera planta de biodièsel d’Europa i altres indústries del polígon industrial del Serrallo.

El nostre port està ben connectat amb l’autopista AP-7, l’autovia A-7 i la N-340. Així mateix, disposa d’un accés per ferrocarril a la dàrsena nord i pròximament es construirà un nou traçat ferroviari pel sud connectat amb el Corredor Mediterrani.

L’animo a que visite exhaustivament aquest portal web i comprovarà que la situació geoestratègica del Port de Castelló, les seues infraestructures, la seua comunitat portuària, la qualitat de la seua gestió, les seues tarifes i la gran superfície disponible per ubicar empreses en el port i en el seu entorn, el converteixen en un port compromès amb la millora contínua de la seua competitivitat i en un port ple d’oportunitats per als que opten per operar en ell.

Francisco Toledo Lobo
President de l’Autoritat Portuària de Castelló